Waarom trimmen bij Dierenopvang Amsterdam?

De trimsalon bevind zich onder het dak van DOA, Dierenopvang Amsterdam. Behalve voor het asiel en trimmen kan je bij DOA ook terecht voor het pension, dagopvang, dierenarts en fysiotherapie. Jouw hond kan tijdens zijn verblijf in het pension of dagopvang getrimd worden door één van de trimsters, dat is wel zo makkelijk!

De Trimsalon

De trimsalon is modern ingericht met ergonomische materialen. Zo kan het bad en de trimtafel in hoogte versteld worden. Grote honden hoeven dan niet opgetild worden. Dat is wel zo prettig voor de hond als voor de trimster.
In de trimsalon staat alleen gediplomeerde trimsters met een groot hart voor dieren. In de trimsalon vinden wij kwaliteit belangrijk en uiteraard willen wij dat de hond de trimsalon kwispelend verlaat.

Trimster

Eén van de trimster ben ik, Daniëlle, een enthousiate trimster en blogster. Wilt u een afspraak bij mij maken? Dat kan! U kunt bij mij terecht op de dinsdag, woensdag en vrijdag. Bij uitzonderingen kan ik ook aanwezig zijn op andere dagen in de week. Op de zondag en feestdagen is de trimsalon gesloten.

Wat gebeurd er in de trimsalon

Wassen
Het wassen van de hond is een belangrijk onderdeel van de trimbehandeling. Alleen een schone vacht kan goed bewerkt worden. De honden worden maar liefst twee keer gewassen in bad. De eerste keer wordt het ergste vuil verwijderd, de tweede keer wordt de hond pas echt goed schoon. De shampoo sopt dan ook veel lekkerder door de vacht. Tijdens het wassen krijgt de shampoo ook even de tijd om goed in te trekken.
Ontwol honden staan maar liefst een half uur in bad. De shampoo moet bij ontwolhonden goed intrekken. Hierdoor laat namelijk de onderwol veel beter los.

Föhnen
Na het wassen wordt de hond goed afgedroogd met handdoeken, daarna mag de hond droog geföhnd worden. Het föhnen gebeurd in de meeste gevallen met een waterblazer. De waterblazer blaast met een krachtige straal de vacht droog. Tijdens het droogblazen krijgt de hond zachte oorbescherming op. Deze dept het geluid aanzienlijk en maakt het drogen prettiger voor de hond.
Bij ontwol honden wordt de vacht niet alleen droog geblazen, maar wordt vooral de losse onderwol verwijderd. De luchtstraal zorgt ervoor dat het onderwol de vacht verlaat. Deze manier van ontwollen is zeer vriendelijk voor de huid en de vacht. Borstelen kan namelijk invloed hebben op de huid en vacht.

Verdere trimbehandeling
Wanneer de hond droog is kan het echte werk beginnen. De hond wordt goed geborsteld en gekamd, zodat er geen klitten meer aanwezig zijn. Pas dan kan de hond mooi geknipt worden.
Wanneer een hond geschoren moet worden, gebeurd dit in twee delen. Voor het wassen wordt er alvast voorgeschoren. De hond wordt hierbij al in model geschoren. Het is belangrijk dat een hond met klitten voor het wassen wordt geschoren. Het vuil kan namelijk in de klitten blijven hangen en het drogen van de vacht duurt langer. Na het wassen en föhnen wordt de hond pas echt mooi geschoren. Na het scheren kan de hond verder afgewerkt worden.

Wat gebeurd er nog meer?
Tijdens de trimhandeling wordt de hond goed gecontroleerd. Zo worden ook indien nodig de nagels geknipt en de oren uitgeplukt.
Uiteraard wordt de hond tijdens zijn trimbehandeling uitbundig geknuffeld.